Trendyol’da Nasıl Mağaza Açılır?
E- ticaret için önemli olan pazar yerleri, hem satıcılar için hem de alıcılar için önemli avantajlar sunmaktadır. İnternetten satış yapmak isteyen kişilerin Trendyol’da da bir mağazası olmaları, satışlarını arttıracakları avantajlardan biridir. Trendyol çeşitli ve uygun fiyatlı ürünler sunduğu için alıcılar için de önemlidir. Trendyol’da sahip olduğunuz sanal mağaza ile ürünlerinizi geniş bir müşteri kitlesine sunabilirsiniz. Ama öncelikle bunun için Trendyol’da mağaza açmanız gerekli. Trendyol’da nasıl mağaza açılacağı hakkında sizi bilgilendirmeden önce genel olarak Trendyol’a bir göz atmakta fayda var.Trendyol’da Nasıl Mağaza Açılır?
E- ticaret için önemli olan pazar yerleri, hem satıcılar için hem de alıcılar için önemli avantajlar sunmaktadır. İnternetten satış yapmak isteyen kişilerin Trendyol’da da bir mağazası olmaları, satışlarını arttıracakları avantajlardan biridir. Trendyol çeşitli ve uygun fiyatlı ürünler sunduğu için alıcılar için de önemlidir. Trendyol’da sahip olduğunuz sanal mağaza ile ürünlerinizi geniş bir müşteri kitlesine sunabilirsiniz. Ama öncelikle bunun için Trendyol’da mağaza açmanız gerekli. Trendyol’da nasıl mağaza açılacağı hakkında sizi bilgilendirmeden önce genel olarak Trendyol’a bir göz atmakta fayda var.Trendyol Mağazası Nedir?
Bireysel ve kurumsal e-ticaret girişimcilerinin ve fiziksel mağaza sahiplerinin ürünlerini internet üzerinden sanal mağazalar ile satmasını sağlayan sistemdir. Ürünlerinizi internetten satmak istiyorsanız, pazaryeri statüsündeki bu platformda mağaza açabilirsiniz. Trendyol’un kendine ait 35 milyondan fazla müşterinin uğradığı geniş bir ekosistemi vardır.Trendyol’da Nasıl Mağaza Açabilirsiniz?
Tüm e-ticaret girişimcileri Trendyol’da mağaza açabilirler. Trendyol’da mağaza açmak ücretsizdir. Kira bedeli, pazarlama ücreti ya da müşteri hizmetleri gibi bedel ödemenize gerek yoktur. Fakat mağaza açmanız için bazı yasal şartları sağlamanız gereklidir. İnternet üzerinden satış yaparken ticari bir faaliyet gerçekleştirdiğiniz için süreç resmi bir şekilde kayıt altına alınmalıdır. Bu durumda doğan vergileri de ödemelisiniz.Trendyol’da mağaza açmak istiyorsanız anonim şirketi, limited şirketi veya şahıs şirketi sahibi olma zorunluluğu bulunmaktadır. Şirket kuruluşu ile vergi mükellefi olup bu bilgiler ile Trendyol’da satıcı olarak kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Sizden istenen KEP adresi ve MERSİS numarası gibi bilgileri de sadece şirket olarak karşılayabilirsiniz. Bu durumda maalesef bireysel kullanıcıların mağaza açabilmesi mümkün değildir. Bireysel olarak e-ticaret yapmak istiyorsanız en ideal yöntem şahıs şirketi kurmanızdır.
Öncelikle, işletmenizi şirket statüsüne taşımalısınız. Zaten bir anonim, limited ya da şahıs şirketiniz varsa Trendyol Satıcı Başvuru Formu’nu doldurarak kaydınızı başlatabilirsiniz. Doğrulama adımını geçtikten sonra şirket bilgilerinizi kaydedin. Gerekli belgeleri kargo ile Trendyol’a gönderin. Başvurunuzun olumlu sonuçlanması durumunda başvuru formu esnasında paylaştığınız iletişim bilgileri üzerinden mağazanız hakkında Trendyol tarafından bilgilendirileceksiniz.
Başvurunuz onay aldıktan sonra panel üzerinden ürünlerinizi platforma yükleyerek Trendyol’da mağazanızı kurabilirsiniz.
Trendyol’da Mağaza Açmak İçin Gerekli Belgeler Neler?
Islak imzalı satış sözleşmeniz, imza sirküleriniz, faaliyet belgeniz, ticaret sicil gazetesi kaydı, şirket ticaret unvanı, şirket türü, vergi kimlik numaranız, ticari sicil numarası, satış yapacağınız kategori, ad soyad, e-posta, cep telefonu numaranız ve başka sanal satış platformu veya kendi e-ticaret sitelerinizin linklerini Trendyol ile paylaşmalısınız.Trendyol’da ürün satışları üzerinden sizden bir komisyon kesmektedir. Her kategori ve ürün grupları için farklı bir komisyon oranı vardır. Mağazanızı açmadan önce komisyon oranlarını araştırabilirsiniz.
Trendyol Komisyon Oranları Ne Kadar?
Aksesuar ve altın & gümüş ürünlerden %5 oranında mücevherlerden ise %30 komisyon kesilmektedir.Spor giyim ve ayakkabılardan %20 komisyon kesilmektedir.
Çocuk ve çocuk bakım ürünlerinden %12 komisyon ve anne bakım ürünlerinden %18 komisyon kesilmektedir.
Elektronik ve beyaz eşya ürünlerinden %10 komisyon, cep telefonlarından ise %6 komisyon kesilmektedir.
Ev ve yaşam ürünlerinden % 17 komisyon kesilmektedir.
Hobi ve eğlence ürünlerinden %17 komisyon kesilirken kırtasiye ve ofis malzemelerinden ise 20 komisyon kesilmektedir.
Trendyol’da Mağaza Açmak Neden Avantajlı?
Kalabalık bir müşteri kitlesi edinmek için Trendyol’da mağaza açabilirsiniz. Bir e-ticaret sitesine sahip olmadan internet üzerinden satış yapmak istiyorsanız Trendyol’da mağaza sahibi olmalısınız. Hali hazırda bir siteniz varsa ise satış yapma işlemi sizin için daha pratik olacaktır.Trendyol kategorilerinde ürünleriniz listelenir, kullanıcıların geri bildirimleri ile mağazanızın bir puanı olur, markanızın bilinirliği artar böylece satışlarınız artacaktır. Teknik altyapı hakkındaki tüm sorumluluğu Trendyol sizin adınıza üstlenir.
Trendyol’da ürünlerinizin nasıl göründüğü de çok önemlidir. Ürün fotoğraf çekimini Bursa Reklam Ajansı Marknorm olarak sizin adınıza seve seve yaparız. Ayrıca sanal mağazalarınız için tanıtım filmleri de çekebiliriz. Genelde fabrikalar tercih etse de mağazanız için tanıtım filmi çekerek diğer markalardan daha ön plana çıkabilirsiniz.
Trendyol’da Mağaza ve Reklam Yönetimi Nasıl Yapılır?
Sitede bulunan satıcı paneli uygulamaları ile kolayca mağaza yönetiminizi yapabilirsiniz. Mağazanızın görünümü değiştirerek özelleştirebilirsiniz. Bunun yanında özel banner, çoklu banner, indirim, mağaza kapağı ve logosu gibi detayları da bu kısımdan yönetebilirsiniz.Satıcı panelinden reklam yönetimi uygulamaları ile reklam sürecini de yönetebilirsiniz. Ürünleriniz için reklam oluşturabilir ve performansları raporlanabilir.
Trendyol’da Vergi ve Faturalandırma Süreçleri
Trendyol’da yaptığınız her satış için fatura kesmelisiniz. Bu faturalar ile ne kadar gelir elde ettiğinize göre vergilendirme yapılmaktadır. Gelir İradesi Başkanlığı tarafından yürütülen bu uygulamalar doğrultusunda Gelir Vergisi, KDV gibi vergileri ödemeniz gereklidir.Yaptığınız satışların fatura sürecini satıcı paneli kısmından yürütebilirsiniz. Faturalarda sipariş numarası, alıcı bilgileri, fatura adresi ve satış tutarı gibi bilgilere yer vermelisiniz. Kargo paketinde sevk irsaliyesi de olmalıdır.
Bu tarz içeriklerin devamı için Bursa Reklam Ajans’ı Markanorm’u takipte kalın.