Sıfırdan Trendyol Mağaza Açma, Panel ve Satış Eğitimi
Trendyol mağazası, e-ticaret girişimcilerinin ürünlerini uygun hedef kitleye satmasını sağlayan aracı bir mağazadır. Online satış yapmak isteyen girişimcilerin bu sistem üzerinde gerekli adımları takip ederek kendi online mağazalarını açmaları yeterlidir. Bir milyondan fazla kullanıcısı olan Trendyol, ürünlerini geniş bir kitleye sunmak isteyen girişimciler için ideal bir platformdur. Trendyol, bütün girişimcilere açık olmasına rağmen sistem üzerinde mağaza açabilmek için birtakım yasal gerekliliklerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Satış süreci ticari bir faaliyet olduğu için bu sürecin resmiyete uygun işletilmesi ve gereken vergilerin ödenmesi gerekmektedir. Trendyol'da satış yapabilmek için şirket olma zorunluluğu vardır. Şirketi kurup vergi mükellefi olarak bu bilgileri Trendyol'a satıcı olarak kaydolmak için kullanabilirsiniz. Firma olarak sadece KEP adresi ve MERSİS numarası gibi gereksinimleri karşılayabilirsiniz. Bu nedenle bireysel kullanıcıların mağaza açması mümkün değildir. Bireysel olarak e-ticaret yapmak istiyorsanız, şahıs şirketi kurmak ideal yoldur. Trenyol'da bir iş kurduğunuzda, çok yoğun bir müşteri tabanı elde edersiniz. Bir e-ticaret sitesine gerek duymaksızın online olarak ürün satmak için Trendyol mağazası açmanız gerekmektedir. Bir e-ticaret siteniz varsa mağaza açma ve satış yapma süreci sizler için daha kolay olacaktır. E-ticaret siteniz için Marketplace entegrasyonu ile tüm ürünlerinizi Trendyol'a kolayca aktarabilirsiniz.Sıfırdan Trendyol Mağaza Açma, Panel ve Satış Eğitimi
Trendyol mağazası, e-ticaret girişimcilerinin ürünlerini uygun hedef kitleye satmasını sağlayan aracı bir mağazadır. Online satış yapmak isteyen girişimcilerin bu sistem üzerinde gerekli adımları takip ederek kendi online mağazalarını açmaları yeterlidir. Bir milyondan fazla kullanıcısı olan Trendyol, ürünlerini geniş bir kitleye sunmak isteyen girişimciler için ideal bir platformdur. Trendyol, bütün girişimcilere açık olmasına rağmen sistem üzerinde mağaza açabilmek için birtakım yasal gerekliliklerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Satış süreci ticari bir faaliyet olduğu için bu sürecin resmiyete uygun işletilmesi ve gereken vergilerin ödenmesi gerekmektedir. Trendyol'da satış yapabilmek için şirket olma zorunluluğu vardır. Şirketi kurup vergi mükellefi olarak bu bilgileri Trendyol'a satıcı olarak kaydolmak için kullanabilirsiniz. Firma olarak sadece KEP adresi ve MERSİS numarası gibi gereksinimleri karşılayabilirsiniz. Bu nedenle bireysel kullanıcıların mağaza açması mümkün değildir. Bireysel olarak e-ticaret yapmak istiyorsanız, şahıs şirketi kurmak ideal yoldur. Trenyol'da bir iş kurduğunuzda, çok yoğun bir müşteri tabanı elde edersiniz. Bir e-ticaret sitesine gerek duymaksızın online olarak ürün satmak için Trendyol mağazası açmanız gerekmektedir. Bir e-ticaret siteniz varsa mağaza açma ve satış yapma süreci sizler için daha kolay olacaktır. E-ticaret siteniz için Marketplace entegrasyonu ile tüm ürünlerinizi Trendyol'a kolayca aktarabilirsiniz.Adım Adım Sıfırdan Trendyol Mağazası Açma Aşamaları
- E-ticarete yeni başlıyorsanız, bir müşteri tabanı oluşturmak için Trendyol'da bir mağaza açabilirsiniz.
- Önce Trendyol satıcı başvuru formu doldurulur ve gerekli belgeler belirtilen adrese kurye ile gönderilir. Başvuru onaylandıktan sonra ürünler açık panel üzerinden platforma yüklenir ve Trendyol mağazanız kurulmuş olur.
- Trendyol, mağaza açılış ücreti, mağaza kiralama ücreti, pazarlama bedeli veya müşteri temsilcisi ücreti gibi herhangi bir bedel istemez. Başvuru ve mağaza açılışı ücretsizdir. Ancak ürün satışları için sektöre göre farklı komisyonlar alınmaktadır.
- Trendyol kazancın mağazalardan aldığı komisyonlardan bedelleriyle sağlamaktadır. Yani Trendyol'a sattığınız her ürünün belirlenmiş bir yüzdesini ödersiniz. Her kategori ve her ürün için farklı komisyon oranları uygulanmaktadır. Bu nedenle işyeri açmadan önce Trendyol ürün komisyon yüzdelerini bilgi edinmeniz gerekmektedir.
- Trenyol mağazasının yönetimi, platformun satıcı sayfası aracılığıyla yapılır. Satıcı alanında, mağazanın görünümü değiştirilebilmektedir. Ayrıca özel bannerlar, çoklu bannerlar, indirimler, vitrin ve mağaza logosu gibi ayrıntılar da kişiselleştirilebilmektedir.
- Trendyol, kendi altyapısına sahip bir e-ticaret sistemidir. Bu altyapıya bağlı olarak mağaza hizmeti de sunmaktadır. E-ticaret, ödeme ve ücretlendirme gibi altyapılar Trendyol tarafından devreye alınmaktadır. Mağaza sahibinin herhangi bir e-ticaret altyapısına sahip olması gerekli değildir. E-ticaret siteniz varsa eşitleme uygulamaları ile ürünler Trendyol mağazanıza aktarılabilmektedir ve bu da girişimciler için oldukça kolay bir yöntemdir.
- Trenyol mağaza açılış süreci ve satış sonrası sürecin her zaman aktif olarak yönetilmesi gerekmektedir. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken birçok ayrıntı bulunmaktadır. Doğru yönetim ile satış yapmak daha basittir ve yasal süreçlerde sorun yaşama olasılığı da düşmektedir.
- Satış yaparken dikkat edilecek en önemli şey yasal süreçtir. Yasal prosedüre uygun satış yapan girişimciler etkili bir satış süreci için de oldukça önemlidir.
- Trendyol mağazasına sahip girişimcilerin ekstra bir hedef kitleye ulaşmasına gerek yoktur. Trendyol'un geniş kitlesi girişimcilere de kendi kitlelerine ulaşabilme imkânı sağlamaktır. Bu da Trendyol'un girişimcilere sunduğu avantajlardan yalnızca biridir.